Message From The Director General of Valuation and Property Services

Salam Sejahtera dan Selamat Datang Ke Portal Rasmi NAPIC.

Portal NAPIC merupakan pintu maklumat dan saluran utama interaktif NAPIC untuk menyalurkan pelbagai maklumat terkini serta beberapa perkhidmatan atas talian dan mobile kepada orang awam dan pelanggan kami. Perkongsian penerbitan NAPIC dimuatkan secara tersusun meliputi 3 Bahagian utama iaitu Bahagian Inventori Harta Tanah, Bahagian Indeks Harta Tanah dan Bahagian Pasaran Harta Tanah.

JPPH berhasrat membina hubungan yang berkesan untuk mendekati pelanggan kami. Oleh itu, kami sentiasa berusaha untuk meningkat dan mengemas kini kandungan serta penampilan informasi dan perkhidmatan atas talian serta mobile yang diperlukan semasa anda melayari Portal NAPIC. Kepuasan hati dan keselesaan tuan/puan adalah amat diharapkan untuk terus menjadi dorongan kepada kami dalam menjalankan tugas yang terbaik.

NAPIC sentiasa berusaha mengorak langkah ke hadapan untuk memberikan perkhidmatan mudah melalui penciptaan dua sistem online yang baharu iaitu Visualisasi Data dan Snapshot & e-Artikel. Disamping maklumat dan data harta tanah yang dibangunkan oleh NAPIC yang sentiasa dikemaskini.

Kepesatan teknologi maklumat serta jaringan komunikasi yang pantas telah dimanfaatkan dengan pelaksanaan Portal NAPIC versi mobile dan juga pautan kepada facebook rasmi NAPIC. Di mana paparan disesuaikan pada gajet mudahalih dan telefon pintar. Dengan ini, anda dapat melayari informasi dan perkhidmatan atas talian serta mobile dengan lebih selesa, pantas dan mudah yang sentiasa berada di hujung jari anda secara on-the-go pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Harapan saya agar semua pengunjung Portal NAPIC dan warga Jabatan dapat memanfaatkan sepenuhnya informasi serta perkhidmatan yang terdapat dalam Portal NAPIC. Saya mengalu-alukan dan amat menghargai maklumbalas, cadangan dan idea yang membina untuk menambahbaik Portal NAPIC. Semoga kecemerlangan penyampaian perkhidmatan NAPIC menepati keperluan tuan/puan, memenuhi kepuasan hati anda sebagai pelanggan JPPH dan yang penting kami dapat memantapkan lagi sistem penyampaian perkhidmatan kami selaras dengan cogankata JPPH : Perkhidmatan Bernilai Komitmen Kami.

Akhir kata, saya ingin merakamkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberi sumbangan ke arah pembangunan Portal NAPIC ini. Adalah diharapkan portal ini berjaya menjadi landasan penyaluran maklumat yang berkesan dan berkualiti, selari dengan pelaksanaan transformasi perkhidmatan awam untuk merakyatkan perkhidmatan yang mesra pelanggan serta bersifat inovatif.

Selamat Melayari Portal NAPIC di napic2.jpph.gov.my

Andalah Pelanggan Kami Yang Sentiasa Dihormati dan Diutamakan.

Salam Hormat dan Terima Kasih.